forex trading logo

Knjige v pripravi

 

JB - KnjigaKlikni za več informacij

_________________________

 

Krabmerger leljak si knjiga

 

Klikni za več informacij

_________________________

 

Največje

 

skrivnosti

 

udbe

 

Klikni za več informacij

_________________________

 

UDBA

udba 001

- Ali je Kučan vedel, da je Silvo Gorenc 1972 ugrabil in likvidiral Stjepan Crnogorca?
- Zakaj je 1975 umrl Nikica Martinovič gospod Zemljarič?
- UDBA je 1966 leta postavila bombo v Pliberku.
- UDBA je 1967 odigrala atentat na Tita na Dunaju.

Knjigo dobite na vseh Petrolovih bencinskih servisih.

Knjiga je dobavljiva tudi v hrvaškem jeziku.
Cena  samo 17,90 €.  

Z nakupom knjig mi pomagate pri raziskovanju.

Hvala.

Naročila:
roman@leljak.si
telefon: 051603686

Obrazec za prijavoZačetek Novice Izdajalska zarota KPS=OF
24
Nov
2010
Izdajalska zarota KPS=OF PDF Natisni E-pošta
Prispeval Roman Leljak   
Sreda, 24 November 2010 23:21

Objavljeni tekst, ki je dolg 80 strani /A4 formata/ je bil napisan v knjižici, ki je izšla leta 1942 v Ljubljani. Počasi bom knjižico objavljal do konca v tem prispevku.

 

OB RAZPADU JUGOSLAVIJE

Pred dobrim letom dni je - brez naše krivde - razpadla Jugoslavija, v kateri je slovenski narod živel zadnjih 23 let in jo je kljub temu, da je v njej doživel marsikaj, smatral za svojo domačo državo.

 

Tako je bil narod postavljen pred valovanje časa brez sleherne domače opore, golorok in bos je občepel na tem slemenu Evrope, kjer je večen prekih že od vedno. Skozi odprta vrata so prišle na naše ozemlje sile italijanske, nemške  in mađarske vojske. Z njimi so segle na našo zemljo, ki so bile do takrat z Jugoslaavijo, kateri je to ozemlje pripadalo, v sovražnem razmerju. Od takrat je bila Slovenija zasedena ali okupirana; ni ji bila prihranjena usoda večine Evrope. Kar se je od takrat zgodilo, je bilo mednarodnega pomena, rodilo je mednarodne posledice v ugodnem ali neugodnem smislu.

Dokler bo zasedena Evropa, bo zasedena tudi Slovenija. Kadar bo osvobojena Evropa, bo osvobojena tudi Slovenija, če Slovenija ostane z usodo z Evropo in do konca deli usodo z njo. Seveda, če bi Slovenija hotela kreniti svojo pot in pustiti Evropo, naj bo kjer hoče, je pa tudi Evropa ob koncu vojne nebo iskala, ampak jo boo prepustila sama sebi ali pa kvečjemu na vseh straneh zatirala.

 

Prva posledica okupacije je bila, da so bila po vsem slovenskem ozemlju razpuščena oz. onemogočena vsa društva, združenja, organizacije in zlasti tudi politične partije (stranke), v kateri je narod do takrat organizirano gojil svojo kulturo, športno, družabno in športno in tudi politično življenje. Ostala je le tista večna, neporušena narodna skupnost, ki je pred ustanovnimi občnimi zbori posameznih organiziranih oblik, ki je nerazpustljiva, ker je veže zemlja, jezik, pesem, običaji, starodavna izročila in zavedna zavest skupnosti, in ki se ne ustavi na mejah, ki jih potegnejo armadni zbori, kakor se kri ne ustavi ob podvezi.

Od organizacijskih partij (strank) je ostala le še Komunistična partija Slovenije, ki je potom dunajske centrale za Srednjo Evropo in Balkan povezana v mreže evropskega komunizma. Že v Jugoslaviji je bila tajna in prozakonita in je taka ostala tudi pod novimi gospodarji, zato razpustitveni dekreti niso segli do nje. Danes več nihče ne dvomi, da so vse komunistične partije (stranke) po svetu bile peta kolona Zveze sovjetskih soc. republik, ki je vedno imela svoje zelo konkretno določene inperialistične težnje, zlasti v sosedstvu svojega dosedanjega ozemlja, Srednje Evrope, Podonavlja, Balkana, Azije in Indije. n kakor nobena peta kolona ostalih imperializmov ni svobodna, zlasti ne v izbiri končnega sistema, ampak ima le nalogo, da pripravlja tlo za uresničevanje zunanjepolitičnih ciljev pripadajoče države in je tudi zato kot nekakšen zunaj delujoči urad, strogo podrejena deloma zunanjemu, deloma  vojnemu ministrstvu svoje države. Tako komunistične partije niso svobodne, da bi lahko počele kar bi hotele ali kar bi množicam na lokalni ravni ustrezalo, ampak imajo edino nalogo, preko vseh pomislekov in lokalnih sentimitalnosti pripravljati le tla za izvedbo zunanje političnih ciljev SSSR. Samo zato imperialistične države vzdržujejo zunaj svojega ozemlja pete kolone, samo zato žrtvujejo zanje težke milijone, samo zato jim dajejo navodila in budno pazijo, da se v resnici izvajajo - ne v šport kakim stremuhom ali vv zaposlitev neuspelim politikantom, ampak sebi v oporo....

 

OD RAZSULA DO VOJNE MED NEMČIJO IN SSSR

 

S Štajerske se je kmalu po zasebi začel splošen beg izobraženstva v Ljubljansko pokrajino; ko pa se je nemška oblast nekoliko utrdila, se je začel splošen odgon ali izgon Slovencev z njihove zemlje, zapustiti so morali domačo zemljo tudi tisti kmetje, obrtniki, trgovci, ki ne morejo svojih stvari zmetati v bisage in iti, kakor v skrajni sili lahko naredi uradnik. Begunci so še sami izbirali smer svojega bega, izgnanci so šli s transporti. Za Štajersko je ista usoda doletela Gorenjsko. Slovenska kalvarija se je začela.

Komunisti so z užitkom gledali to bridko "demontažo" slovenskega naroda. Razpad Jugoslavije, katera jim je bila delo "krvavega kralja Aleksandra zadnjega" jim je bil prvi namig, da prihaja čas, ki bo ponujal razne ugodne prilike za prevrate. Vesel pa je bil tega dogodka tudi ves srednjeevropski prostor, naj bo v katerem koli političnem taboru že, ker je s tem padla zadnja versajska bariera, ki mu je na Karavankah zapirala pot do morja. Vsa komunistična plast je pozdravila nemško vojsko, voditelji, ki vedo kam vode slovenskega komunizma tečejo, ker jim je ta zasedba pomenila skupnost meja z avstrijskim in meškim komunizmom (Dunaj), tisti,  ki vise ob strani na tem strupenem grozdu in v skrajne skrivnosti in namena partije niso posvečeni, pa so slutili v nemški vojski bič, ki bo kaznoval naše društvo, v katereem je bil komunizem vedno tuj in kljub vsej pretkanosti ni nikoli narastel v ljudski val. Med Nemčijo in SSSR je takrat vladalo še najbolje prijateljstvo oz. zavezniško razmerje, tako so tudi zunanjo politični razlogi niso narekovali komunistom kakega ostrega stališča do nemške vojske. "Naš čas bo že še prišel.", je šlo med njihovimi vrstami, "ko se Nemčija utrudi in izčrpa v boju z Anglijo." S škodoželjnim veseljem pa so opazovali, kako zapuščajo deželo župani, župniki, zdravniki, profesorji, občinski odbporniki, voditelji društev - sami ljudje, ki so bili vsa leta ovira komunističnega delovanja; pričakovali so, da bo na ta način kmalu vsa dežela prepuščena samo njim.

Zadnjič posodobil Sreda, 24 November 2010 23:26
 

Nova knjiga

 

 ŠPICLJI

 

UDBE

 

Za več informacij klikni tukaj

 

Zbrana dela udbovca Janeza Zemljariča

Janez Zemljarič udba

Knjiga vsebuje vse operativne obdelave posameznikov,

ki jih je nadzoroval Janez Zemljarič.

Med mnogimi tudi sedanjega ustavnega sodnika dr. Petriča,

Boris Pahorja, Toneta partljiča....

Preko 300 danes znanih Slovencev. Mnogi med njimi so bili

obsojeni na dolgoletne zaporne kazni,

odpeljani v umobolnice.Nikica Martinovič je moral umreti.

Knjiga je A4 formata, 320 strani, le 300 izvod, na razpolago le še manj kot 200 izvodov.

Knjiga je v prodaji.

Cena 29,90 evrov.

Email: roman@leljak.si

Telefon: 041 288 170

SPEČA UDBA

unnamed

V knjigi SPEČA UDBA so objavljeni seznami članov slovenske UDBE od 1980 do 1990 leta. Seznami aktivnih in rezervnih članov UDBE so objavljeni po krajih. Priloga knjige pa je seznam vseh sodelavcev slovenske UDBE doma in v tujini.

Knjigo je možno kupiti na vseh Petrolovih črpalkah.

Cena knjige je 24,90 €.

Z nakupom mi veliko pomagate pri raziskovanju delovanja UDBE doma in v tujini.

roman@leljak.si ; sms 041 288 170

 

ČRNE BUKVE

Črne bukve

Prepotrebni ponatis originala Črnih bukev dokazuje, da je komunistična Resnica ves ta čas po vojni bila neresnična. Neresnična zato, ker je bila skrbno odbrana, selekcionirana in tendenciozna, ker ni le zamolčevala cele vrste dogodkov, ampak je zamolčevala celo najbolj ključne dogodke iz časa okupacije.  Je edina knjiga, ki so jo izdali "poraženci". Je knjiga, ki je bila v komunističnem sistemu najbolj prepovedana. Posed knjige je pomenil nekaj let zapora.

 

Knjiga na zalogi. 20 €

Z nakupom knjig mi pomagate pri raziskovanju.

Hvala.

Naročila:

roman@leljak.si

telefon: 051603686

Raziskovanje usod posameznikov

- iskanje posrmrtnih ostankov

- iskanje arhivskega gradiva

  doma in v tujini

- svetovanje pri raziskovanju

  polpretekle zgodovine

mail: roman@leljak.si

tel.: 041 288 170

O piškotkih