forex trading logo

Knjige v pripravi

 

JB - KnjigaKlikni za več informacij

_________________________

 

Krabmerger leljak si knjiga

 

Klikni za več informacij

_________________________

 

Največje

 

skrivnosti

 

udbe

 

Klikni za več informacij

_________________________

 

UDBA

udba 001

- Ali je Kučan vedel, da je Silvo Gorenc 1972 ugrabil in likvidiral Stjepan Crnogorca?
- Zakaj je 1975 umrl Nikica Martinovič gospod Zemljarič?
- UDBA je 1966 leta postavila bombo v Pliberku.
- UDBA je 1967 odigrala atentat na Tita na Dunaju.

Knjigo dobite na vseh Petrolovih bencinskih servisih.

Knjiga je dobavljiva tudi v hrvaškem jeziku.
Cena  samo 17,90 €.  

Z nakupom knjig mi pomagate pri raziskovanju.

Hvala.

Naročila:
roman@leljak.si
telefon: 051603686

Obrazec za prijavoZačetek Novice Iz spletne strani Reporterja
23
Jun
2014
Iz spletne strani Reporterja PDF Natisni E-pošta
Prispeval Roman Leljak   
Ponedeljek, 23 Junij 2014 14:01

Avstralski Slovenci: Nad Slovenijo se zgrinjajo črni oblaki!

»In takrat se bodo tisti tožilci in sodniki, ki so krivi za to sramotno obsodbo, morali opravičiti in zagovarjati za svoja krivična dejanja -  z njimi pa tudi država! V končni fazi bo zmagala resnica in pravica! « je v zelo s čustvi nabitem govoru včeraj na proslavi 23. obletnici slovenske državnosti v Sydneyu dejal Alfred Brežnik, nekdanji častni konzul Slovenije v avstralskem Sydneyu, in dodal, da se nad Slovenijo zgrinjajo črni oblaki in da bo 20. junij, ko je moral predsednik SDS Janez Janša v zapor, zapisan kot dan, ko je slovenska pravna država padla najnižje: »Na ta dan so v zapor na Dob odpeljali, velikega Slovenca, našega prijatelja, najzaslužnejšega borca za osamosvojitev slovenske države, prvega ministra za obrambo, dvakratnega predsednika vlade, predsednika EU, voditelja SDS - največje opozicijske stranke v slovenskem parlamentu, Janeza Janšo!«

alt

Skupnost avstralskih Slovencev se je včeraj zbrala pri maši za domovino in praznovanju slovenske državnosti v Sydneyu. Povabili so tudi uradne predstavnike slovenskega veleposlaništva in novega častnega konzula NSW (zvezne države Novi južni Wales) Tonija Tomažina, vendar se ni nihče odzval. Spomnimo. Nedavno je minister za zunanje zadeve Karl Erjavec razrešil slovenskega veleposlanika v Avstraliji Milana Balažica, ki je avstralske Slovence užalil, ker je nae no od prireditev povabil pedofila Nicholasa Omana, o čemer smo v Reporterju obširno poročali. Tokrat od uradnih predstavnikov slovenske države na praznovanje 23. Rojstva Slovenije ni prišel nihče. Predsednik Slovenskega društva Sydney Štefan Šernek je zato prosil Brežnika naj nagovori slovensko skupnost.

Govor objavljamo v celoti:

»Spoštovani predsednik Slovenskega Društva Sydney, gospod Štefan Šernek in gospa Ana, odborniki in člani, predstavniki slovenskih organizacij, cenjeni gostje, dragi prijatelji!

V odsotnosti obeh predstavnikov RS, veleposlanika in novo-imenovanega častnega konzula za NSW, g. Tonija Tomažina, se je naš predsednik Štefan obrnil na-me, za današnji nagovor ob 23. obletnici slovenske državnosti.

Lepo je videti, da se vsako leto tako številčno zberemo tukajle pri Slovenskem Društvu Sydney  in svečano obeležimo ta, za naš narod, najpomembnejši zgodovinski dogodek pred 23-timi leti: rojstva samostojne slovenske države – Republike Slovenije, 25. Junija 1991. Po navadi ga pričnemo z mašo za domovino, pri kapelici Marije pomagaj, ki smo jo na tem lepem koščku zemlje našega društva, postavili ob 15. obletnici državnosti. Veseli me, da to našo svečanost pričenjamo s sveto mašo. Naša domovina prav tako, kot pred 23 – leti, danes potrebuje naše molitev in božjo pomoč. Vsi vemo, da v naši ljubi domovini ne gre vse tako kot bi moralo, pa naj bo to na področju:  gospodarstva , sociale, prava, pa tudi diplomacije.

Je pa prav, da se vsako leto spomnimo skozi kaj je šla naša domovina pred 23. leti, in da to obnavljamo in prenesemo na rodove, ki pridejo za nami. To bi za nas moralo biti tako pomembno kot je za Avstralce ANZAC DAY. Tako kot Avstralci praznujejo in spoštujejo borbo svojih prednikov, pred skorajda 100 leti, bi  morala naša mladina poznati in spoštovati DAN SLOVENSKE DRŽAVNOSTI – boj in žrtve za dosego samostojnosti. To velja tudi za nas in naše zanamce tukaj v Avstraliji. Smo tista generacija, ki osamosvojitve svoje rojstne domovine ni samo doživela, temveč jo je tudi soustvarjala in to od vsega začetka. Slovenska diaspora, vključo avstralski Slovenci, smo o samostojni slovenski državi lahko sanjali, govorili in pisali vsa leta izseljenstva, z razliko z rojaki živečimi v domovini, kjer je to bilo prepovedano in celo življensko nevarno. Mirno in s ponosom lahko rečemo, da smo tudi mi avstralski Slovenci doprinesli k osamosvojitvi in končnemu priznaju te takrat nove države Republike Slovenije, predvsem s strani  Avstralije.

Ni nam pa takrat šlo samo za osamosvojitev, šlo je tudi zato, da bo ta naša nova država tudi demokratična, v pravem pomenu besede - po vzoru zahodnih držav, kjer bi naj prevladovale stoletne krščanske vrednote, ki so osnova naše evropske civilizacije, kulture in človekovih pravic

Letos, 8. maja, so v domovini proslavili tudi 25-letnico podpisa Majniške deklaracije.  Predstavniki opozicijskih gibanj so takrat na Kongresnem trgu v Ljubljani podpisali Majniško deklaracijo in z njo zahtevali suvereno državo slovenskega naroda. Te slovesnosti se je tudi udeležil predsednik Republike g. Borut Pahor in se zahvalil vsem, ki so omogočili in pripravili takratno zborovanje in za njihov pogum. Majniška Deklaracija je bila osnova naših zahtev. Nova oblast je bila osnovana na treh neodvisnih vejah  – izvršilno, zakonodajno in sodno. Poudarjam neodvisnih! Če pa to drži še danes,  je pa že vprašljivo?

Pa si najprej oglejmo slovensko gospodarstvo? Slovenija, ki je v prvih letih po osamosvojitvi  bila med prvimi, kot  vzorna država, je zdaj praktično na dnu – v EU. Stopnja nezaposlenosti je aprila meseca t.l. dosegla  13.4%, med njimi je največ mladih, ki ne morejo najti dela. Državni dolg se je dvignil od 8 na 28 miljard Eurov kar je približni 14.000 EUR na državljana; oz. je dosegel kar 75% BDP (Bruto Domačega Prizvoda). Ikone slovenskega gospodarstva propadajo. Tajkuni, ki so se finančno okoristili, so ta ‘ukradeni denar’ skrili v tujih bankah  – takozvanih ‘Tax heavens’. Pa, da ne govorimo o korupciji, ki je v Sloveniji dosegla katastrofalen nivo. Kdo to najbolj občuti? Naš slovenski narod – na svoji koži!

Pa si poglejmo kako deluje pravni sistem v Sloveniji? Po nedavni anketi zaupa pravnemu sistemu v Sloveniji še samo 24% prebivalcev! Po tem, kar se je pa zgodilo pred dvemi dnevi, to je v petek, 20. junija 2014, bo ta odstotek prav goto padel še veliko nižje.

Dragi prijatelji, nad Slovenijo se zgrinjajo črni oblaki! Ta dan bo v naši narodni zgodovini ostal poznan kot črni dan – dan, ko je slovenska pravna država padla najnižje. Na ta dan so v zapor na Dob odpeljali, velikega Slovenca- našega prijatelja, najzaslužnejšega borca za osamosvojitev slovenske države, prvega ministra za obrambo, dvakratnega predsednika vlade, predsednika EU, voditelja SDS - največje opozicijske stranke v slovenskem parlamentu, Janeza Janšo!

Višje sodišče je Janeza Janšo obsodilo na dve leti zapora, ker naj bi: na neznanem kraju ob neugotoljenem času in neznanem načinu sprejel obljube nagrade od neznanega podkupovalca!

Obtožba  je osnovana na indicih, brez vsakih dokazov.  Čeprav se je zadeva vlekla kar štiri let in je gospod Janša bil obsojen že aprila meseca t.l., je bil poklican na odsluženje dvoletnega zapora šele prejšnji  petek,  ob začetku predvolilne kampanja za državne volitve, ki bodo 13.julija

Pa kako  je taka obsodba sploh mogoča v eni demokratični državi, kar bi Slovenija naj bila? To se sprašujejo mnogi slovenski, evropski in svetovni pravniki – med njimi tudi nekdanji,  in trije sedanji ustavni sodniki v Sloveniji. Da bo sodba padla, prej ko slej,smo prepričani  – bo pa prepozno za julijske državne volitve. Skratka, to je dokaz, da je to od vsega začetka politično motiviran proces. Sicer pa to ni nič novega, saj se to vedno dogaja gospodu Janši pred vsakimi volitvami. Je pač sovražnik številjka ENA za tranzicijsko levico, že od same osamosvojitve, ki v Sloveniji bolj kot kdaj prej obvladuje vse veje oblasti - kakor tudi večino medijev. Vodilo: ‘Najprej diskvalifikacija in potem likvidacija – pa če tudi fizična’, je še vedno merodajno!

Gospod Janša je postal že drugič politični zapornik. Prvič leta 1989, kot eden izmed takratne ‘četverice-JBTZ’ in je po velikem shodu na Kongresnem trgu, kjer je demonstriralo okrog 35,000 Slovence,  bil izpuščen. Obsodba je pozneje bila tudi razveljavljena. Tako bo tudi tokrat, kajti ta obsodbo se ne bo obdržala! Bo padla! In, takrat se bodo tisti tožilci in sodniki, ki so krivi za to sramotno obsodbo, morali opravičiti in zagovarjati za svoja krivična dejanja -  z njimi pa tudi država! V končni fazi bo zmagala resnica in pravica!

Dragi rojaki in prijatelji, zelo mi ježal, da sem v svojem govoru danes bil tako negativen. Resnično povedan – sem žalosten. Dejstvo je, da ima naša država težave - spoznati moramo njeno resnično stanje v katerem se je znašla po 23-ih letih samostojnosti. Krivdo bi pa morali nositi tudi slovenski volilci sami, ker ne gredo na volitve. Češ kaj bom hodil, ko so pa vsi ‘ glih’, pravijo! Škoda, da niso volitve obvezne kot so pri nas v demokratični  Avstraliji.

Janeza Janšo je na poti v zapor pospremilo okrog 4000 podpornikov. Kaj pa mi? Vprašanje nastane – ali lahko tokrat tudi mi v Avstraliji živeči Slovenci kaj pripomoremo k izboljšanju stanja doma v naši rodni domovini? Ja z menim da! In, če ima kdo od vas kakšno idejo ali željo pomagati, pa se oglasite pri meni - bomo skupaj razmislili.

Da smo se pred 23 leti osamosvojili in si končno pridobili svojo državo, je za naš narod še vedno največji zgodovinski dogodek. 

Zato še ob koncu:   Moje iskrene čestitke vsem ob 23. obletnici samostojne slovenske države! «

 

Nova knjiga

 

 ŠPICLJI

 

UDBE

 

Za več informacij klikni tukaj

 

Zbrana dela udbovca Janeza Zemljariča

Janez Zemljarič udba

Knjiga vsebuje vse operativne obdelave posameznikov,

ki jih je nadzoroval Janez Zemljarič.

Med mnogimi tudi sedanjega ustavnega sodnika dr. Petriča,

Boris Pahorja, Toneta partljiča....

Preko 300 danes znanih Slovencev. Mnogi med njimi so bili

obsojeni na dolgoletne zaporne kazni,

odpeljani v umobolnice.Nikica Martinovič je moral umreti.

Knjiga je A4 formata, 320 strani, le 300 izvod, na razpolago le še manj kot 200 izvodov.

Knjiga je v prodaji.

Cena 29,90 evrov.

Email: roman@leljak.si

Telefon: 041 288 170

SPEČA UDBA

unnamed

V knjigi SPEČA UDBA so objavljeni seznami članov slovenske UDBE od 1980 do 1990 leta. Seznami aktivnih in rezervnih članov UDBE so objavljeni po krajih. Priloga knjige pa je seznam vseh sodelavcev slovenske UDBE doma in v tujini.

Knjigo je možno kupiti na vseh Petrolovih črpalkah.

Cena knjige je 24,90 €.

Z nakupom mi veliko pomagate pri raziskovanju delovanja UDBE doma in v tujini.

roman@leljak.si ; sms 041 288 170

 

ČRNE BUKVE

Črne bukve

Prepotrebni ponatis originala Črnih bukev dokazuje, da je komunistična Resnica ves ta čas po vojni bila neresnična. Neresnična zato, ker je bila skrbno odbrana, selekcionirana in tendenciozna, ker ni le zamolčevala cele vrste dogodkov, ampak je zamolčevala celo najbolj ključne dogodke iz časa okupacije.  Je edina knjiga, ki so jo izdali "poraženci". Je knjiga, ki je bila v komunističnem sistemu najbolj prepovedana. Posed knjige je pomenil nekaj let zapora.

 

Knjiga na zalogi. 20 €

Z nakupom knjig mi pomagate pri raziskovanju.

Hvala.

Naročila:

roman@leljak.si

telefon: 051603686

Raziskovanje usod posameznikov

- iskanje posrmrtnih ostankov

- iskanje arhivskega gradiva

  doma in v tujini

- svetovanje pri raziskovanju

  polpretekle zgodovine

mail: roman@leljak.si

tel.: 041 288 170

O piškotkih