forex trading logo

Knjige v pripravi

 

JB - KnjigaKlikni za več informacij

_________________________

 

Krabmerger leljak si knjiga

 

Klikni za več informacij

_________________________

 

Največje

 

skrivnosti

 

udbe

 

Klikni za več informacij

_________________________

 

UDBA

udba 001

- Ali je Kučan vedel, da je Silvo Gorenc 1972 ugrabil in likvidiral Stjepan Crnogorca?
- Zakaj je 1975 umrl Nikica Martinovič gospod Zemljarič?
- UDBA je 1966 leta postavila bombo v Pliberku.
- UDBA je 1967 odigrala atentat na Tita na Dunaju.

Knjigo dobite na vseh Petrolovih bencinskih servisih.

Knjiga je dobavljiva tudi v hrvaškem jeziku.
Cena  samo 17,90 €.  

Z nakupom knjig mi pomagate pri raziskovanju.

Hvala.

Naročila:
roman@leljak.si
telefon: 051603686

Obrazec za prijavoZačetek Novice
Novice
Tednik Družina o moji vlogi v zvezi z Hudo jamo PDF Natisni E-pošta
Prispeval Roman Leljak   
Nedelja, 27 Junij 2010 18:22
Leljakovo iskanje
Huda Jama leži zahodno od Laškega. Do rudnika pridemo tako, da malo pred Laškim zavijemo desno (s celjske strani) in se po dolini zapeljemo skozi Spodnjo Rečico proti Zgornji Rečici, kjer je znamenita Plečnikova cerkev sv. Antona. Na sredi poti pridemo v vas Huda Jama, tam pa nas smerokaz usmeri na levo. Do vhoda v rudnik Barbara – rov pridemo po krajšem vzponu. Petdeset metrov pred vhodom stoji novejša kapela, ki jo je leta 1997 postavilo Društvo za ureditev zamolčanih grobov. Kasneje so kapelo sovražniki resnice umazali in popisali z revolucionarnimi gesli.

V rudniku so premog nehali kopati leta 1942, po vojni pa je služil za množično grobišče in skladišče za rudnik Laško. Za množično grobišče v rudniku Huda Jama se je vedelo ves čas po vojni. Že leta 1989 in 1990, v času demokratizacije Slovenije, je buril domišljijo. Prvi, ki se je lotil zbiranja pričevanj o Hudi Jami, je bil Roman Leljak. To je bilo junija 1989, v času, ko je Slovenijo še obvladovala Udba. Takrat, in še veliko kasneje, si lahko kaj izvedel o dogajanju v zvezi z množičnimi morišči le tako, da si spraševal okoliško prebivalstvo. Tudi Roman Leljak se je zapeljal v Hudo Jamo in tam spraševal ljudi, ki jih je srečal naključno. Za tiste razmere, ko so se ljudje še zelo bali, mu je vendarle uspelo nabrati nekaj pripovedi, ki jih je nato leta 1990 objavil v knjigi Teharske žive rane, prvi izvirni knjigi o povojnih pomorih, ki je izšla v Sloveniji.
 
Moje knjige PDF Natisni E-pošta
Prispeval Roman Leljak   
Ponedeljek, 21 Junij 2010 08:57

KNJIGE

HUDA JAMA

Cena 16€

Teharsko taborišče, pričevanja zaprtih, pričevanja domačinov. Odkritje Hude jame, seznami. Nadaljevanje in dopolnitev knjige Teharske žive rane.

Cerkev umira v petek 13

Cena 16€

Napeti zgodovinski roman v katerem nastopata dva preživela iz teharskega lagerja.  Roman pripoveduje o iskanju  posebnega bogatega tovora v lasti četniškega vodje Draže Mihailovića, ki je ob pomoči slovenske cerkve skrit v zapuščenem rudniku Laporja v Štorah pri Celju.

KNOJ I 1944 – 1945

Cena 18€

Knjiga razkriva celoten seznam pripadnikov Vojske državne varnosti (3450), ki se je kasneje preoblikovala v KNOJ. Objavljenih je še do sedaj 120 neobjavljenih dokumentov, predvsem poročil in povelj KNOJa. Dokumenti razkrivajo, da so pripadniki te enote bili vojaško in politično zavezani, da o likvidacijah ne smejo govoriti. Likvidacije so razglasili za vojaško skrivnost...

Dirigent s pištolo

Cena 14€

Izid: 9/10

Dne 31.08.1950 je znani slovenski glasbenik Bojan Adamič na Bledu ustrelil v hrbet prijatelja svoje ljubice Brede Kruh, Zdravka Rusa. Zdravko Rus je bil nečak ustanovitelja OF Josipa Rusa. Bojan Adamič, dolgoletni aktivni sodelavec UDBE, je za zločin obsojen pred Okrajnim sodiščem v Ljubljani samo na pogojno kazen v trajanju enega leta.

Kilogram dekleta, prosim!

Cena 14 €

Izid: 02/11

1944 leta so Nemci v Ljubljani priprli 30 ljudi, ki so v gostilni “Pri Tičku” (gostilna je še danes ob cesti na Ljubljanski grad) prodajali meso deklet kot telečje meso. Cena mesa deklet je bila 60 lir po kilogramu. »Klali« so dekleta stare  med 12 in 14 let. Ljubljančani so meso kupovali dva meseca. Izvrženo trgovino so z aretacijami prekinili Nemci.Gre za resničen dogodek. Dokumenti se hranijo v Arhivu RS.

Vse povojne

sodne usmrtitve

Cena 14 €

Izid: 2011

Slovenska sodišča so po letu 1945 do ukinitve smrtne kazni usmrtila 243 državljanov RS.  Knjiga bo predstavila vsakega posameznika z razlogi usmrtitve, kot so jih navedli v obrazložitvah sodb slovenskih sodišč.

UKANA

Cena 14 €

Izid: 2011

Tone Svetina je v osemdesetih letih prejšnjega stoletja izdal roman Ukana v petih delih. V romanih je imel za cilj, da razvozla in odkrije nemškega agenta, sicer člana vodstva Izvršne odbora OF. UDBA je vse do leta 1977 nadzorovala nemškega obveščevalca Rozumek Helmuta, ki je imel neposredno povezavo s svojim agentom v OF. Nadzorovala je dr. Josipa Vidmara, Nika Kavčiča, Prežihovega Voranca in mnoge druge. Ukana Romana Leljaka odgovori na to pomembno zgodovinsko vprašanje.

KNOJ II

1945

Cena 14 €

Izid: 2011

Nadaljevanje knjige KNOJ I. Seznami grobišč s seznami enot Vojske državne varnosti, ki so organizacijsko delovali na posameznih grobiščih. Pričevanja pripadnikov KNOJa.

SAM PROTI NJIM I in II

Knjigi sta gratis dostopni na spletnem naslovu www.leljak.si.

Knjigi opisujeta metodologijo delovanja Jugoslovanskih vojaških tajnih služb.

Telefon: 041288170, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. , www.leljak.si.

Zadnjič posodobil Ponedeljek, 21 Junij 2010 08:58
 
Resnica o porabi denarja v Grčiji PDF Natisni E-pošta
Prispeval Roman Leljak   
Sreda, 16 Junij 2010 19:28

Kakšne pa so v javnem sektorju plače?

Povprečno 2,5krat večje kot v privatnem. Kako je pa pri vas?

Kje bi v javnem sektorju bilo potrebno največ brisanja?

Največjo skupino javnih uslužbencev predstavljajo učitelji. Grčija zaposluje na šolah prve in druge stopnje štirikrat več učiteljev na enega dijaka kot recimo Finska. In v kolikor je finsko sekundarno šolstvo smatrano za evropsko špico, je vprašljivo, zakaj le potrebujemo štirikrat toliko učiteljev. Novi premier Papandreu se sicer hvali, da bo znižal izdatke, a v isti sapi je naznanil, da bo sprejel v delovno razmerje sedem tisoč novih učiteljev. Pri tem jih že sedaj imamo cirka za 80 tisoč več kot bi bilo potrebno. Torej, če si vzdržuje toliko učiteljev, je jasno da ne bo noben pošteno delal !

Teoretsko lahko razdelite razrede na četrtine in vsak učitelj bo imel delo ?

So kraji, da ne bi pomagal niti takšen ukrep. Pred nekaj meseci se je odkrilo, da na odročnem otočku Agios Efstratios deluje šola, kjer je nameščenih štirideset učiteljev za vsega skupaj deset dijakov.

Iz pogovora z bivšim grškim ministrom Stefanos Manosem.

Vsi, ki si bi želeli prebrati celoten intervju, mi prosim pišite v rubriki PIŠITE MI.

Zadnjič posodobil Četrtek, 17 Junij 2010 20:17
 
Poročilo UDBE iz leta 1948 o dr.Josip Vidmarju PDF Natisni E-pošta
Prispeval Roman Leljak   
Torek, 15 Junij 2010 19:15

vidmar_m

Poročilo UDBE iz leta 1948 o dr. Josip Vidmaru, ustanovitelju OF.

Dokument je iz Arhiva RS. Odkril sem ga pri nastajanju knjige o KNOJU.

Zadnjič posodobil Sreda, 16 Junij 2010 17:29
 
ODPRTO PISMO RIBIČIČ MITJI PDF Natisni E-pošta
Prispeval Roman Leljak   
Ponedeljek, 14 Junij 2010 09:21

Spoštovani gospod Ribičič!

Bila bi vaša zgodovinska dolžnost povedati resnico o nadzoru in preiskovanju dr. Josip Vidmarja o njegovem »sodelovanju« z nemško obveščevalno službo v času NOV.

Pred sabo imam Vaše poročilo, ki ste ga kot polkovnik UDBE napisali po opravljenem pogovoru z Levar Ivanom. Poročilo ste napisali 03.08.1948 leta. Levar Ivana poznamo kot velikega zgodovinskega igralca. Poročilo verjetno poznate, oziroma se ga spomnite. Levar Ivan je namreč v prejšnjih zaslišanjih UDBE povedal, da je v Dachau bil nagovorjen od strani Krugerja, da bo izpuščen iz taborišča, če se vrne v Ljubljano in s pomočjo Prežihovega Voranca, dr. Vidmarja, s katerimi, da Nemci že sodelujejo, pomaga pri nastanku sporazuma med Nemci in OF.

Vi ste v razgovoru z njim te informacije preverjali in tudi potrdili.

Iz dosjeja UDBE o nadzoru Rozumek Helmuta, glavnega nemškega obveščevalca v Sloveniji, je na strani 407 od strani UDBE napisano: »Iz poročila PK VOS za Gorenjsko z dne 14.02.1944, št. 213, centralni komisiji za varnostno obveščevalno službo, je razvidno, da je Rozumek odklanjal vsako zvezo z lokalnimi instancami z utemeljitvijo, da mu nova zveza ni potrebna, ker ima zvezo z dr. Vidmarjem in da je z njim in vrhovnim plenumom v direktnem kontaktu.«

Upam, da boste na to vprašanje, ki je zelo pomembno za resnico zgodovinopisja, resnično in predvsem korektno odgovorili.

V Radencih, 13.06.2010

Roman Leljak

Zadnjič posodobil Ponedeljek, 14 Junij 2010 09:27
 
« ZačetekPrejšnja4142434445464748NaslednjaKonec »

Stran 47 od 48

Nova knjiga

 

 ŠPICLJI

 

UDBE

 

Za več informacij klikni tukaj

 

Zbrana dela udbovca Janeza Zemljariča

Janez Zemljarič udba

Knjiga vsebuje vse operativne obdelave posameznikov,

ki jih je nadzoroval Janez Zemljarič.

Med mnogimi tudi sedanjega ustavnega sodnika dr. Petriča,

Boris Pahorja, Toneta partljiča....

Preko 300 danes znanih Slovencev. Mnogi med njimi so bili

obsojeni na dolgoletne zaporne kazni,

odpeljani v umobolnice.Nikica Martinovič je moral umreti.

Knjiga je A4 formata, 320 strani, le 300 izvod, na razpolago le še manj kot 200 izvodov.

Knjiga je v prodaji.

Cena 29,90 evrov.

Email: roman@leljak.si

Telefon: 041 288 170

SPEČA UDBA

unnamed

V knjigi SPEČA UDBA so objavljeni seznami članov slovenske UDBE od 1980 do 1990 leta. Seznami aktivnih in rezervnih članov UDBE so objavljeni po krajih. Priloga knjige pa je seznam vseh sodelavcev slovenske UDBE doma in v tujini.

Knjigo je možno kupiti na vseh Petrolovih črpalkah.

Cena knjige je 24,90 €.

Z nakupom mi veliko pomagate pri raziskovanju delovanja UDBE doma in v tujini.

roman@leljak.si ; sms 041 288 170

 

ČRNE BUKVE

Črne bukve

Prepotrebni ponatis originala Črnih bukev dokazuje, da je komunistična Resnica ves ta čas po vojni bila neresnična. Neresnična zato, ker je bila skrbno odbrana, selekcionirana in tendenciozna, ker ni le zamolčevala cele vrste dogodkov, ampak je zamolčevala celo najbolj ključne dogodke iz časa okupacije.  Je edina knjiga, ki so jo izdali "poraženci". Je knjiga, ki je bila v komunističnem sistemu najbolj prepovedana. Posed knjige je pomenil nekaj let zapora.

 

Knjiga na zalogi. 20 €

Z nakupom knjig mi pomagate pri raziskovanju.

Hvala.

Naročila:

roman@leljak.si

telefon: 051603686

Raziskovanje usod posameznikov

- iskanje posrmrtnih ostankov

- iskanje arhivskega gradiva

  doma in v tujini

- svetovanje pri raziskovanju

  polpretekle zgodovine

mail: roman@leljak.si

tel.: 041 288 170

O piškotkih


feed-image Zaznamki